آناتومی جامع مفصل شانه

آناتومی جامع مفصل شانه

مفصل شانه و اهمیت آن

شانه یک مفصل گوی و کاسه ای (توپ و سوکتی) محکم و انعطاف پذیر است که بازو را به تنه متصل می‌کند و یکی از متحرک‌ترین قسمتهای بدن محسوب می‌شود. شانه برای حرکت بازو ضروری، و بنابراین برای بیشتر فعالیت‌های روزمره، مانند رانندگی و آشپزی حیاتی است.

شانه سالم به بازو اجازه می‌دهد تا به سمت بالا و پایین، کنار هم، جلو و عقب حرکت کرده، حرکات رسیدن به چیزی را انجام دهد.  مفصل شانه دارای ساختار پیچیده است و خود از چهار مفصل جداگانه تشکیل می‌شود.

این مفاصل برای حرکت دادن و چرخاندن بازو، تحمل وزن بالای سر، و رساندن دست به پشت سر با یکدیگر هماهنگی دارند، و توسط شبکه ای از استخوانها، مفاصل و بافت های نرم پشتیبانی می‌شوند. گستردگی دامنه حرکتی باعث شده که مفصل شانه بالقوه ناپایدار و آسیب پذیر باشد.

آسیب دیدگی‌های شانه به جای استخوان، بیشتر عضلات، رباطها، غضروفها و تاندونها را درگیر می‌کنند. رفع آسیبهای رایج شانه از جمله درمان پارگی روتاتورکاف یا تاندون شانه، دررفتگی مکرر شانه و همچنین، درمان آرتروسکوپی شانه در شیراز توسط دکتر فرید شهریور متخصص ارتوپدی و عضو هیئت علمی درمانی دانشگاه شیراز انجام می‌شود.

  • جراح استخوان، مفاصل و شکستگی ها
  • جراحی تعویض مفصل، و آسیب های ورزشی
  • جراحی آرتروسکوپی
  • ارتوکین تراپی
  • پی آر پی(prp)
  • تزریق ژل
  • درمان شکستگی پاشنه پا در شیراز

جهت دریافت نوبت و مشاوره با شماره 09033339669 تماس بگیرید.

ما بهترین خدمات را به بیمارانمان ارائه میکنیم

آناتومی جامع مفصل شانه

آناتومی جامع مفصل شانه

آگاهی از آناتومی مفصل شانه به افراد کمک می‌کند تا در مراقبت از این مفصل مهم دقت و توجه بیشتری به خرج دهند و از آن بهتر مراقبت کنند.  این مقاله آناتومی شانه را به طور جامع مورد بحث قرار داده است و خواندن آن، شما را با یکی از  مهمترین مفاصل بدن بیشتر آشنا خواهد کرد. عملکرد مفصل شانه منوط به عملکرد درست استخوانها، عضلات، رباطها، تاندونها، رگهای خونی و اعصاب مرتبط با آن است. این ساختارها به ترتیب مورد بحث قرار می گیرند. در صورتی که با مشکلات شانه دست و پنجه نرم می‌کنید می‌توانید از بهترین دکتر ارتوپد شیراز کمک بگیرید.

استخوانهای شانه

شانه از 3 استخوان به شرح زیر تشکیل شده است. هر 3 استخوان مستعد آسیب و ضربه، از جمله شکستگی و دررفتگی هستند.

کتف (تیغه شانه یا ُScapula)

کتف یک استخوان بزرگ، صاف و تا حدودی مثلثی است که بین استخوان بالای بازو یا هومروس (Humerus) و استخوان یقه یا ترقوه (Clavicle) قرار دارد. استخوان کتف پشت قفسه سینه قرار داشته، دنده های دوم تا هفتم را از پشت می‌پوشاند، تقریبا 30 درجه به جلو متمایل است و حدود ۱۷ ماهیچه به آن متصل می‌شوند.

وظیفه کتف تثبیت استخوان بالای بازو است که در یک سوکت کم عمق به نام حفره گلنوئید (Glenoid fossa) در لبه خارجی تیغه شانه قرار دارد. این حفره مفصل شانه را می‌سازد و محل ملاقات سر‌ توپی و گرد استخوان بازو با کتف بوده، سطح آن توسط غضروف پوشیده شده است.

در این محل دو برجستگی استخوانی دیگر نیز وجود دارد که یکی به نام زائده آکرومیون (Acromion process) در بالای حفره، و یکی به نام زائده کوراکوئید (Coracoid process) در جلوی حفره قرار گرفته اند.

 شانه و دو زائده آکرومیون و کوراکوئید

سیر مطالب مفید: تعویض مفصل شانه در شیراز

استخوان بازو (Humerus)

بازو استخوان بلندی است که در قسمت بالا (سر استخوان بازو) گرد می‌شود و در حفره گلنوئید قرار می‌گیرد و باعث ایجاد مفصل شانه می‌شود. این ساختار توپ و سوکتی دامنه حرکتی وسیعی برای بازو فراهم می‌کند. بخشی از سر استخوان ران که در مجاورت حفره گلنوئید قرار می‌گیرد با غضروف پوشیده می‌شود. دو برجستگی به نامهای توبروزیته بزرگتر (Greater tubercle) و توبروزیته کوچکتر (Lesser tubercle) به ترتیب در سطح خارجی و سطح جلویی زیر سر استخوان بازو قرار دارند. شیار استخوانی بین این دو برجستگی، به نام ناودان بازویی (Intertubercular sulcus)،  محل عبور تاندون ماهیچه دو سر بازو است. گردن استخوان بازو (گردن آناتومیک) محلی است که بین سر این استخوان و توبروزیته های بزرگتر و کوچکتر قرار دارد.

استخوان بازو (Humerus)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *