جراحی تعویض مفصل زانو در شیراز + مراقبت ها

جراحی تعویض مفصل زانو در شیراز

جراحی تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی)

جراحی تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی به منظور جایگزین کردن بخشهای آسیب دیده و فرسوده مفصلی انجام می‌شود و هدف اصلی آن بهبود عملکرد مفصل زانو و از بین بردن درد و ناراحتی ناشی از تخریب سطوح مفصلی است.

تشخیص و درمان آسیب‌های مفصل زانو، تعویض مفصل، و بازنگری جایگزینی‌هایی که قبلا انجام شده حوزه تخصصی دکتر فرید شهریور است. دکتر شهریور دانش آموخته دانشگاههای معتبر علوم پزشکی، دارنده مدرک بورد تخصصی ارتوپدی، و دارای سوابق موفقی در زمینه جراحی ارتوپدی است و هم اکنون به عنوان عضو هیئت علمی درمانی بیمارستان شهید رجایی شیراز به امر آموزش و درمان اشتغال دارد.

کلینیک تخصصی ارتوپدی دکتر فرید شهریور مرکز جراحی تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی) و سایر جراحیها و خدمات ارتوپدی است و در آن از پیشرفته ترین فناوریهای موجود برای رفع مشکلات مراجعین استفاده می‌شود.

  • جراح استخوان، مفاصل و شکستگی ها
  • جراحی تعویض مفصل، و آسیب های ورزشی
  • جراحی آرتروسکوپی
  • تشخیص و درمان آسیب‌های مفصل زانو
  • پی آر پی(prp)
  • تزریق کورتون
  • تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی)

جهت دریافت نوبت و مشاوره با شماره 09033339669 تماس بگیرید.

ما بهترین خدمات را به بیمارانمان ارائه میکنیم

متخصص زانو در شیراز

زانو یک مفصل بزرگ، پرکار و پیچیده است که توسط رباطها، عضلات، تاندونها، مینیسک‌ها و کپسول مفصل پشتیبانی می‌شود و به همین دلیل در معرض آسیبهای متعددی قرار دارد. درد زانو از رایج ترین مشکلات اسکلتی عضلانی عصر حاضر است و در اثر فرسودگی طبیعی، عفونت و التهاب، و آسیبهای حاد ایجاد می‌شود. اولین قدم در درمان درد زانو علت یابی توسط پزشک واجد صلاحیت است.

در کلینیک متخصص زانو در شیراز بیمار به دقت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و پس از تشخیص علت درد، درمان متناسب با وضعیت او عرضه می‌شود. رفع درد زانو در این مرکز با درمانهای غیر جراحی و جراحی انجام می‌شود و بیماران تحت یک برنامه سریع درمانی قرار می‌گیرند.

بیمارانی که در کلینیک متخصص ارتوپد شیراز تحت جراحی تعویض مفصل زانو قرار می‌گیرند قبل از عمل آموزش و آمادگی ویژه دریافت می‌کنند تا بتوانند هرچه زودتر دامنه حرکت خود را بازیابند و به زندگی عادی خود برگردند.

تعویض مفصل زانو

در زانوی سالم، محل تماس استخوانهای ران و درشت نی ساق پا با غضروف پوشانده می‌شود و به آنها امکان می‌دهد به راحتی در برابر یکدیگر حرکت کنند. اما در بیماریهایی مانند آرتروز که غضروفها شدیدا دچار آسیب و تخریب می‌شوند، این استخوانها به یکدیگر ساییده شده، باعث ایجاد درد و ناتوانی فرد در انجام فعالیتهای ساده‌ای مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله‌ها می‌شوند.

درمان این وضعیت ابتدا با اقدامات غیر جراحی و در صورت عدم موفقیت با جراحی تعویض مفصل زانو انجام خواهد شد. جراحی تعویض مفصل زانو به عنوان یک روش ایمن و موثر برای تسکین درد و از سرگیری فعالیتهای طبیعی اولین بار در سال 1968 انجام شد و هم‌اکنون یکی از موفق‌ترین اقدامات حوزه پزشکی است.

در این عمل غضروفها و انتهای فرسوده استخوانها برداشته شده، با قطعات فلزی و پلاستیکی جایگزین می‌شوند. این قطعات مصنوعی که پروتز نامیده می‌شوند به پایداری مفصل و حرکت آزادانه آن کمک می‌کنند.

تعویض مفصل زانو در شیراز

سایرمطالب: معرفی کلینیک ارتوپدی شیراز

تعویض مفصل زانو در شیراز

در مواردی که درد و ناتوانی ناشی از تخریب مفصل زانو فرد را از ادامه زندگی روزمره باز می‌دارد، تنها راه درمان تعویض مفصل است.

تعویض مفصل زانو در شیراز با دقت و سرعت بی‌نظیر، و بسته به شرایط بیمار، به دو شیوه جزئی یا کامل صورت می‌گیرد. همچنین، برای تعویض مفصل زانو از روشهای کم تهاجمی مانند آرتروسکوپی استفاده می‌شود که منجر به عوارض کمتر و بهبود سریعتر بیماران می‌شود.

پس از آرتروسکوپی زانو در شیراز بیماران به سمت یک برنامه توانبخشی هدایت می‌شوند تا به آنها کمک کند در اسرع وقت به حالت عادی برگردند.

تعویض مفصل زانو در چه مواردی انجام می‌شود؟

تصمیم گیری برای انجام تعویض مفصل زانو با در نظر گرفتن سن، سطح سلامتی و فعالیت فرد انجام می‌شود. برای جراحی تعویض مفصل زانو هیچ محدودیت سنی وجود ندارد، اما غالبا در افراد 50 تا 80 ساله انجام می‌شود.

توصیه جراحی بیشتر بر اساس درد و ناتوانی بیمار، و نه سن، صورت می‌گیرد و موارد زیر در آن نقش تعیین کننده دارند:

  • درد یا سفتی شدید و پیشرونده زانو در حدی که مانع خوابیدن، یا باعث محدود شدن فعالیتهای روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله، و سوار شدن به اتومبیل شود.
  • درد متوسط ​​یا شدید زانو هنگام استراحت، در روز و شب
  • التهاب و تورم مزمن زانو که با استراحت یا داروها بهبود نمی‌یابد
  • تغییر شکل زانو (خم شدن به داخل یا خارج)
  • عدم موفقیت سایر روشهای درمانی

سایرمطالب:  تعویض مفصل لگن شیراز

موارد منع تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو در موارد زیر توصیه نمی‌شود:

  • مشکلات موجود در عضلات و بافتهای نرم زانو مانند ضعف شدید عضلات عضلات چهار سر ران در حدی که نتوانند از مفصل جدید حمایت کنند.
  • وجود زخمهای عمیق یا مزمن باز، یا بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس در پوست زیر زانو که خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.
  • ابتلا به عفونت یا استعداد ابتلا به آن
  • وجود شرایطی که بیهوشی را برای بیمار با خطر همراه می‌کند

آماده شدن برای جراحی تعویض مفصل زانو

قبل از عمل تعویض مفصل زانو

کنترل وزن

اگر وزن بیمار بیشتر از 200 پوند (حدود 90 کیلوگرم) باشد، ماندگاری نتایج کمتر است. اضافه وزن زانوی تعویض شده را در معرض خطر شل شدن و/ یا دررفتگی قرار داده، بهبودی را دشوارتر می‌کند. پس بهتر است بیمار ابتدا به کنترل وزن خود اقدام نماید.

ارزیابی پزشکی

چند هفته قبل از عمل، جراح ارتوپدی سابقه پزشکی کامل بیمار را گرفته، او را مورد یک معاینه کامل بدنی قرار می‌دهد تا از سلامت و آمادگی وی برای عمل جراحی و تکمیل روند بهبودی اطمینان حاصل کند.

قبل از عمل بیمار توسط جراح مورد معاینه دقیق قرار می‌گیرد تا آمادگی او را ارزیابی ‌کند

تست های آزمایشگاهی

برای اطمینان از سلامت عمومی بیمار و آمادگی وی برای عمل، انجام آزمایشات خون، ادرار و گرفتن نوار قلب لازم است.

داروهای مصرفی و سایر بیماریها

مصرف داروهای رقیق‌کننده خون (مانند وارفارین و آسپرین)، و داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مانند متوترکسات که بدن را مستعد عفونت می‌کنند، حتی المقدور باید دو هفته قبل از جراحی قطع شود. افراد مبتلا به دیابت، بیماریهای قلبی یا موارد مشابه، افراد دارای سابقه عفونت ادراری اخیر یا مکرر، و مردانی که بیماری پروستات دارند، باید قبل از عمل نسبت به ارزیابی و کنترل بیماری خود اقدام کنند.

 ارزیابی دندانپزشکی

برای کاهش خطر عفونت و ورود باکتری به خون، اقدامات مهم دندانپزشکی (مانند کشیدن دندان و عملیات پریودنتال) باید قبل از جراحی تعویض مفصل زانو انجام شود.

 برنامه ریزی اجتماعی

اگرچه بیمار بلافاصله پس از جراحی قادر به راه رفتن با عصا، یا واکر خواهد بود، اما برای چندین هفته بعد از عمل در انجام کارهایی مانند آشپزی، خرید، استحمام، و لباسشویی به کمک نیاز خواهد داشت.

 آماده کردن خانه

قبل از اقدام به عمل تعویض مفصل زانو، بیمار با انجام اصلاحات زیر در خانه می‌تواند به فعالیتهای روزمره در زمان بهبودی کمک کند:

  • نصب نرده یا میله های ایمنی در حمام و امتداد راه پله ها
  • فراهم کردن یک صندلی پایدار با ارتفاع مناسب، مجهز به پشتی محکم، دو دسته و یک پایه
  • نیمکت یا صندلی برای استحمام
  • برداشتن قالیچه ها و سیمهای برق از روی زمین برای کاهش خطر سقوط
  • ترتیب دادن محل اقامت بیمار در یک طبقه، تا در دوران نقاهت از پله بی نیاز شود

سایرمطالب:  درمان جدید ارتروز در شیراز

فیزیوتراپی قبل از عمل

جراح ارتوپدی احتمالاً تمریناتی برای تقویت عضلات جلوی ران (عضلات چهار سر ران) پیشنهاد می‌کند. هرچه این عضلات قبل از جراحی قوی‌تر باشند، بهبودی سریعتر انجام می‌شود.  ورزشهایی که مستلزم بالا بردن پا در برابر نیروی جاذبه است بهترین هستند.

سایر موارد

  • افراد سیگاری باید مصرف سیگار را قبل از عمل قطع کنند، چون سیگار می‌تواند بهبود زخم را به تاخیر بیندازد.
  • هرگونه سرماخوردگی، آنفولانزا، تب، یا تبخال، و هرگونه حساسیت به داروها، لاتکس، نوار چسب و مواد بیهوشی (موضعی و عمومی) باید به اطلاع پزشک برسد.
  • زنانی که باردار یا مشکوک به بارداری هستند، باید پزشک را در جریان بگذارید.

عمل جراحی تعویض مفصل زانو

معمولاً از بیمار خواسته می‌شود 6 تا 12 ساعت قبل از عمل چیزی نخورد و داروهای مورد نیاز را با یک جرعه کوچک آب مصرف کند. سپس وی گان می‌پوشد، یک خط وریدی IV  و سوند ادراری به او وصل می‌شود و روی میز عمل قرار می‌گیرد.

بیهوشی

معمولا بیمار توسط بیهوشی عمومی به خواب می‌رود، یا توسط بی‌حسی نخاعی، اپیدورال یا بلوک عصبی منطقه ای از کمر به پایین بی‌حس می‌شود ولی بیدار می‌ماند. تعیین نوع بیهوشی با تیم درمانی است.

روش کار

جراحی معمولاً 1 تا 2 ساعت طول می‌کشد و با تمیز کردن پوست محل جراحی با محلول ضد عفونی کننده آغاز می‌شود.

جراح ارتوپدی برشی در ناحیه مورد نظر در زانوی خم شده ایجاد کرده، غضروف و استخوان آسیب دیده را با اره جراحی برداشته، پروتزهای جدید فلزی و پلاستیکی را به جای آنها قرار می‌دهد. پروتز دارای 3 بخش است. بخشی برای بازسازی بالای استخوان درشت نی ساق، بخشی برای بازسازی انتهای استخوان ران، و بخش کشکک برای بازسازی قسمت زیرین پا که به استخوان ران ساییده می شود.

قطعات پروتز با استفاده از سیمان استخوانی یا پیچ به جای خود متصل می‌شوند. سپس عضلات و تاندونهای اطراف مفصل جدید ترمیم شده، برش با بخیه یا منگنه های جراحی بسته، و روی آن پانسمان می‌شود. احتمالا در محل برش برای تخلیه مایعات لوله تخلیه قرار داده می‌شود و بیمار به اتاق ریکاوری انتقال می‌یابد تا پس از پایدار شدن وضعیت به بخش برده شود. اقامت در بیمارستان از یک تا سه روز خواهد بود.

تصاویر قبل (Before) و بعد (After) از جراحی تعویض مفصل زانو

 

انواع تعویض مفصل زانو

بسته به شدت آسیب مفصلی، جراح تعویض مفصل را به صورت جزئی (Partial arthroplasty) یا کامل (Total joint arthroplasty) انجام می‌دهد. در جراحی جزئی وی فقط بخشهای آسیب دیده را با پروتز جایگزین می‌کند و آناتومی طبیعی زانوی بیمار بیشتر حفظ می‌شود. اما در تعویض کامل، مفصل مصنوعی جایگزین کل مفصل زانو می‌شود.

وضعیت زانو بعد از جراحی تعویض مفصل جزئی و کامل

مراقبت بعد از عمل تعویض مفصل زانو

1-بهبودی

با از بین رفتن اثر داروی بیهوشی، درد در روز دوم یا سوم بعد از جراحی بدتر می‌شود و برای کنترل آن مصرف مسکن لازم می‌شود. بهبودی چند هفته طول می‌کشد و سرعت بازگشت به حالت طبیعی به عوامل زیادی از جمله سن، سلامت عمومی، قدرت عضلات، و وضعیت سایر مفاصل بیمار بستگی دارد. در شش هفته اول پس از عمل، ادامه تمرینات ورزشی تفاوت زیادی در طول زمان بهبودی ایجاد می‌کند. ورزش در ابتدا می‌تواند دردناک باشد که با مسکن بهتر می‌شود. بتدریج، بیمار می‌تواند تمریناتی برای تقویت عضلات خود انجام دهد تا حرکت او تسهیل شود. پیشرفت بهبود زانوی جدید تا وقتی که بافت اسکار بهبود می‌یابد ادامه دارد. در این مدت بیمار باید همچنان عضلات خود را ورزش دهد و به مشکلات زیر توجه کند:

2-سفتی

گاهی اوقات در هفته‌های اول زانو بدون دلیل مشخصی سفت می‌شود که با ادامه تمرینات ورزشی  بهتر می‌شود. اگر بعد از حدود شش هفته سفتی بهتر نشد، ممکن است زانو نیاز به دستکاری توسط جراح داشته باشد که تحت بیهوشی انجام خواهد شد.

3-درد

درد بعد از عمل در دو ماه اول طبیعی است و احتمالاً تا شش هفته مصرف مسکن ضروری است. مسکنها شامل مواد افیونی، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) ، استامینوفن، و بی‌حس کننده های موضعی هستند. اگر درد تا 6 ماه برطرف نشود نیاز به پیگیری دارد.

4-تورم

بعد از تعویض مفصل زانو، تورم مخصوصا در مچ پا و زانو رایج است و ممکن است تا سه ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد. تورم مچ پا معمولاً با پیشرفت راه رفتن برطرف می‌شود. استفاده از کیسه یخ هر بار تا 20 دقیقه برای مفصل متورم بسیار مفید است. بالا نگه داشتن پا نیز به کاهش تورم کمک می‌کند.

محل بخیه بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

 

 5-جلوگیری از لخته شدن خون

برای پیشگیری از لخته شدن خون داروهای رقیق‌کننده خون و جورابهای مخصوص تجویز می‌شود. حرکت دادن پا و مچ پا بلافاصله پس از جراحی به افزایش جریان خون در عضلات و جلوگیری از تورم پا و لخته شدن خون کمک می‌کند. در صورت امکان هر ساعت حداقل پنج دقیقه راه رفتن نیز در کاهش این خطر موثر است.

6-جلوگیری از ذات الریه

تنفس کم عمق در بیماران در اوایل بعد از عمل به دلیل اثرات بیهوشی، داروهای ضد درد و ماندن طولانی در رختخواب است. تنفس کم عمق می‌تواند منجر به کلاپس نسبی ریه‌ها شود (آتلکتازی)، و بیمار را مستعد ذات الریه کند. انجام مکرر نفسهای عمیق و استفاده از دستگاه اسپیرومتر کمک کننده است.

 

فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو

برای شروع حرکت مفصل جدید، فیزیوتراپی بخش اساسی توانبخشی بعد از عمل است و برای نتیجه مطلوب باید تا 48 ساعت پس از جراحی شروع شود. فیزیوتراپیست در بیمارستان با بیمار ملاقات می‌کند و یک برنامه تمرینی به او می‌دهد که هم در بیمارستان و هم بعد از ترخیص آن را دنبال کند. شروع فیزیوتراپی ممکن است با استفاده از دستگاه حرکت غیرفعال مداوم (CPM) باشد که امکان حرکت مفصل جدید را در رختخواب فراهم می‌کند. درد با دارو کنترل می‌شود تا ورزش متوقف نشود. فیزیوتراپی تا زمانی که قدرت عضلانی و دامنه حرکتی مناسب بدست آید، ادامه خواهد داشت.

دستگاه حرکت غیرفعال مداوم(CPM)  امکان حرکت مفصل جدید

 

بعد از تعویض مفصل زانو در خانه

موفقیت تعویض مفصل زانو تا حد زیادی به پیروی از دستورات پزشک در چند هفته اول پس از جراحی دارد، و شامل موارد زیر است:

 مراقبت از زخم

بخیه‌ها یا منگنه‌ها چند هفته پس از جراحی برداشته می‌شوند. بیمار باید تا زمان خشک شدن زخم از رساندن آب به آن خودداری کند و برای جلوگیری از تحریک زخم، آنرا با پانسمان بپوشاند.

 جلوگیری از سقوط

سقوط در هفته‌های اول پس از جراحی می‌تواند به زانوی جدید آسیب برساند و نیاز به جراحی دیگری را الزامی کند. تا زمان بهبود تعادل، انعطاف‌پذیری و قدرت، باید از عصا، واکر، نرده یا اطرافیان کمک گرفت.

 رژیم غذایی

مقداری کاهش اشتها در هفته‌های اول پس از جراحی معمول است. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، غالباً همراه با مکمل آهن، برای کمک به ترمیم زخم و بازیابی قدرت عضلات مهم است.

 فعالیت

ورزش، مخصوصا در هفته‌های نخست پس از جراحی از مولفه‌های مهم مراقبت در منزل است. بیشتر فعالیتهای عادی زندگی روزانه باید ظرف 3 تا 6 هفته پس از جراحی از سر گرفته شوند. درد همراه با فعالیت و درد شبانه در چند هفته اول شایع است. برنامه فعالیت باید شامل موارد زیر باشد:

  • پیاده روی تدریجی، ابتدا در خانه و سپس در خارج از خانه، تا 6 هفته باید از عصا یا واکر استفاده شود.
  • از سرگیری سایر فعالیتهای عادی خانگی، مانند نشستن، ایستادن و بالا رفتن از پله
  • تمرینات خاص ورزشی، چند بار در روز، برای بازیابی دامنه حرکات و تقویت زانو
  • ممکن است در هفته‌های اول پس از جراحی یک فیزیوتراپیست در خانه یا مرکز درمانی به بیمار کمک کند.

پیاده روی تدریجی ابتدا در خانه و سپس در خارج از خانه، با استفاده از عصا یا واکر انجام می‌شود

 کارهای خانه

کارهای سبک منزل مانند گردگیری یا شستن ظروف را می‌توان انجام داد. اما در سه ماه اول باید از کارهای سنگین مانند جاروبرقی یا تعویض تختها خودداری کرد. ایستادن طولانی باعث تورم مچ پا می‌شود و باید اتو کشیدن در وضعیت نشسته انجام شود. در شش هفته اول باید از بالا رفتن یا خم شدن خودداری کرد.

رانندگی

هنگامی که زانو آنقدر خم شود که نشستن در اتومبیل راحت باشد، و کنترل عضلات زمان واکنش مناسب برای ترمز و شتاب را فراهم کند، می‌توان رانندگی را از سر گرفت. بیشتر افراد 4 تا 6 هفته پس از جراحی رانندگی را از سر می‌گیرند.

نشستن و زانو زدن

شش هفته اول نباید پاها را خم کرد. بعد از سه ماه که بافت اسکار به اندازه کافی خوب شد، می‌توان روی سطح نرم زانو زد.

خوابیدن

نیازی به خوابیدن در وضعیت خاصی نیست. اما گذاشتن بالش زیر زانو می‌تواند بر روی عضلات تأثیر بگذارد و صاف کردن زانو را دشوار کند، و باید از آن خودداری نمود.

 

نتایج تعویض مفصل زانو

هدف اصلی از تعویض مفصل زانو کاهش درد و بهبود حرکت آن است. برای اکثر افراد، درد طی چند ماه اول به تدریج کاهش می‌یابد. بازیابی کامل حرکات معمولا اتفاق نمی‌افتد و بیشتر افراد، مفصل مصنوعی را در حدود سه چهارم طبیعی ارزیابی می‌کنند. زانو زدن گاهی ناراحت‌کننده است اما ضرری ندارد. احساس بی‌حسی در پوست اطراف محل برش، و احساس سفتی هنگام فعالیتهای سنگین خمشی غیر معمول نیست. همچنین، گاهی فشارهای فلز و پلاستیک هنگام خم و راست کردن زانو یا راه رفتن احساس می‌شود که طبیعی است و اغلب با گذشت زمان کاهش می‌یابد. زانوی جدید ممکن است فلزیاب‌های امنیتی فرودگاهها و سایر اماکن را فعال کند و در این صورت باید مسئول امنیتی را از آن مطلع نمود.

دامنه حرکات (راست) و تصویر رادیولوژی (چپ) در بیماری که 10 سال از آرتروپلاستی او گذشته است

 

ماندگاری نتایج تعویض مفصل زانو

بر اساس تحقیقات، از هر پنج نفری که تحت عمل جراحی تعویض مفصل زانو قرار گرفته‌اند، چهار نفر از زانوی جدید خود راضی هستند. بیش از 90 درصد از کل جایگزینی‌های جدید زانو، تا 15 سال پس از جراحی عملکرد خوبی دارند و بیشتر آنها 20 سال یا بیشتر دوام دارند. پیروی از دستورالعمل‌های پس از جراحی، مراقبت از مفصل زانوی تعویضی، و حفظ سلامت عمومی، روشهای مهمی برای ماندگاری بیشتر نتایج هستند.

 

محافظت از زانوی جدید

انجام موارد زیر پس از تعویض مفصل زانو توصیه می‌شود:

  • شرکت در برنامه‌های منظم و سبک ورزشی (مانند پیاده‌روی، شنا، دوچرخه سواری) برای حفظ قدرت و تحرک زانوی جدید
  • خودداری از انجام فعالیتهای دارای تاثیر بالا مانند دویدن، پریدن، یا سایر ورزشهای پر تحرک
  • حفظ وزن در محدوده طبیعی، وزن زیاد می‌تواند سایش پروتز را تسریع، و باعث شل و دردناک شدن مفصل تعویضی شود.
  • رعایت اقدامات احتیاطی ویژه برای جلوگیری از زمین خوردن و آسیب دیدگی، چون شکستگی پا ممکن است نیاز به جراحی دیگری را ایجاد کند.
  • دندانپزشک باید از وجود زانوی مصنوعی آگاه شود، و درمورد نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از اقدامات دندانپزشکی باید نظر جراح ارتوپدی را پرسید.
  • انجام مراجعات دوره‌ای برای معاینه پیگیری و عکسبرداری با اشعه ایکس

انجام منظم ورزشهای سبک مانند دوچرخه سواری برای حفظ قدرت و تحرک زانوی جدید مفید و لازم است

 

 

عوارض تعویض مفصل زانو

اکثر عملهای تعویض مفصل زانو بدون مشکل هستند، اما از هر 20 نفر 1 نفر ممکن است دچار عارضه شود. بیشتر عوارض جزئی هستند و با موفقیت درمان می‌شوند. خطر ایجاد عوارض به عوامل مختلفی از جمله سن و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. عوارض احتمالی تعویض مفصل زانو عبارتند از:

  • عفونت در زخم یا اطراف پروتز
  • لخته شدن خون
  • مشکلات کاشت
  • آسیب عصبی عروقی
  • شکستگی یا دررفتگی استخوان

جراحی تجدید نظر

مفصل تعویضی زانو ممکن است پس از مدتی فرسوده یا شل شود، و در آن صورت عمل دیگری مورد نیاز خواهد بود که به آن جراحی تجدید نظر گفته می‌شود. جراحی تجدید نظر پیچیده تر از جراحی اول است و با هر بار تجدید نظر مزایای آن کاهش و خطرات آن افزایش می‌یابد. داشتن وزن اضافه و اشتغال به کارهای سنگین بدنی احتمال نیاز به عمل تجدید نظر را افزایش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *