درمان دررفتگی مکرر مفصل شانه

شانه متحرک‌ترین و در عین حال ناپایدارترین مفصل بدن است. این مفصل به انسان کمک می‌کند بازوی خود را بلند کرده، در بالای سر خود نگه دارد و آن را در جهات مختلف بچرخاند.

وسعت دامنه حرکات مفصل شانه آن را بسیار مستعد دررفتگی (Luxation)، نیم دررفتگی (Subluxation)، و بی‌ثباتی می‌کند. بی‌ثباتی یا ناپایداری مزمن شانه زمانی اتفاق می‌افتد که سر استخوان بالای بازو از سوکت شانه خارج شود.

در این صورت، شانه شل شده، مرتباً از جای خود می‌لغزد. هنگامی که یک شانه برای نخستین بار دچار دررفتگی بشود، برای دررفتگی یا نیم دررفتگی مکرر آسیب پذیر می‌شود. درمان دررفتگی مکرر شانه و کتف در شیراز توسط دکتر فرید شهریور انجام می‌شود. وی دارای بورد تخصصی ارتوپدی و عضو هیئت درمانی دانشگاه شیراز بوده، در بیمارستان شهید رجایی و سایر بیمارستانهای شیراز به امر آموزش و درمان اشتغال دارد.

  • درمان جدید ارتروز در شیراز
  • جراح استخوان، مفاصل و شکستگی ها
  • جراحی تعویض مفصل، و آسیب های ورزشی
  • جراحی آرتروسکوپی
  • ارتوکین تراپی
  • تعویض مفصل لگن
  • درمان دررفتگی مکرر شانه و کتف

جهت دریافت نوبت و مشاوره با شماره 09033339669 تماس بگیرید.

ما بهترین خدمات را به بیمارانمان ارائه میکنیم

دررفتگی مکرر شانه و کتف در شیراز

کلینیک تخصصی ارتوپدی دکتر شهریور مرکز ارائه انواع خدمات جراحی و غیر جراحی ارتوپدی از جمله دررفتگی مکرر شانه و کتف، تعویض مفصل شانه، و آرتروسکوپی شانه در شیراز است.

در این کلینیک، جدیدترین روشهای درمانی ارائه می‌شود، و همه افراد عادی و ورزشکاری که به عارضه دررفتگی مکرر شانه و کتف مبتلا هستند، صرف نظر از سن و جنس، مورد پذیرش قرار می‌گیرند. در کلینیک متخصص ارتوپد شیراز آمیزه‌ای از تخصص، تجربه، و مهارت به کار گرفته می‌شود تا تشخیص و درمان به سریعترین، صحیح ترین، و بی عارضه ترین صورت ممکن انجام شود.

درمان دررفتگی مکرر شانه و کتف بسته به شرایط، به روشهای غیر جراحی و جراحی (شامل جراحی باز و آرتروسکوپی) انجام می‌شود. شما می‌توانید جهت مشاوره و دریافت درمان به شیوه آنلاین نسبت به رزرو نوبت ویزیت اقدام کنید.

آناتومی مختصر شانه

شانه از سه استخوان زیر تشکیل شده است:

  • استخوان بالای بازو یا هومروس (Humerus)
  • تیغه شانه یا کتف (Scapula)
  • استخوان ترقوه (Clavicle)

اجزاء مفصل شانه

سر یا توپ استخوان بالای بازو در یک سوکت کم عمق به نام گلنوئید (glenoid)، در تیغه شانه قرار می‌گیرد. کپسول شانه که از جنس بافت همبند قوی، و در واقع سیستم رباط شانه است، سر استخوان بالای بازو را در شکاف گلنوئید نگه می‌دارد. تاندونها و عضلات قوی اطراف شانه نیز به ثبات آن کمک می‌کنند.

از آنجا که توپ استخوان بازو نسبت به سوکت پهن‌تر است، مفصل شانه بالقوه بی‌ثبات است و پایداری آن توسط بافتهای نرم پیرامونی شامل لابروم (لبه غضروف اطراف گلنوئید)، کپسول، و رباطها تامین می‌شود.

انواع دررفتگی شانه

  • دررفتگی جزئی یا نیمه دررفتگی: در این وضعیت فقط بخشی از توپ بازو از سوکت بیرون می‌آید.
  • دررفتگی کامل: در این وضعیت توپ به طور کامل از سوکت بیرون می‌آید.
  • دررفتگی مکرر شانه و کتف: هنگامی که رباطها، تاندون‌ها و عضلات اطراف شانه شل یا پاره شدند، در متمرکز نگه داشتن بازو در سوکت ناتوان می‌شوند و شانه دچار بی ثباتی مزمن می‌شود.

علت دررفتگی مکرر شانه و کتف

معمولا دررفتگی شانه به دلایل زیر اتفاق می‌افتد:

آسیب شدید یا ضربه

علت دررفتگی اولیه شانه وارد آمدن آسیب یا ضربه شدید است. وقتی سر استخوان بازو از جای خود خارج می‌شود (اصطلاحا در می‌رود)، گلنوئید، کپسول، و رباطهای جلوی شانه آسیب دیده،  لابروم پاره می‌شود. این وضعیت ضایعه بنكارت (Bankart lesion) نامیده می‌شود.

در بعضی بیماران ضایعه بنکارت به خوبی درمان نمی‌شود و باعث ناپایداری مفصل می‌شود. در این هنگام، مفصل در اثر آسیب دیدگی‌های جزئی، یا حتی بدون آسیب دیدگی مشخص، در معرض خطر دررفتگی مکرر و بی‌ثباتی قرار می‌گیرد.

اگر هنگام دررفتگی، توپ بازو بر روی لبه جلوی سوکت قرار بگیرد، از محل صحیح خود عقب رفته، سر استخوان حالت گرد خود را از دست می‌دهد که اصطلاحا به ضایعه هیل ساکس (Hill-Sachs) معروف است.

هر چه سن بیمار هنگام اولین دررفتگی شانه کمتر باشد (زیر 25 سال)، احتمال در رفتگی مکرر شانه بیشتر است (70 تا 90 درصد احتمال دررفتگی مکرر شانه و کتف). با هر بار دررفتگی، کپسول جلوی شانه کشیده و نازک شده، دررفتگی تسهیل می‌شود.

دررفتگی بدون دلیل

این نوع دررفتگی بدون آسیب دیدگی جدی، و در افرادی دیده می‌شود که دچار شلی ذاتی مفاصل هستند و فرد به سادگی در اثر وارد شدن آسیبهای جزئی، انجام فعالیت‌هایی مانند پرتاب کردن اشیاء، یا پوشیدن لباس دچار دررفتگی شانه می‌شوند.

در رفتن شانه ناشی از شلی رباط

 

علائم

علائم عبارتند از:

  • درد ناشی از وارد آمدن آسیب به شانه
  • در رفتگی مکرر شانه
  • احساس شلی در شانه یا آویزان بودن آن و احساس حرکت به داخل و خارج مفصل

 

تشخیص دررفتگی مکرر شانه و کتف

پزشک دررفتگی مکرر شانه و کتف را از روی علائم، توضیحات بیمار، و معاینه فیزیکی شانه تشخیص می‌دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر و برنامه ریزی دقیق تر درمان، از آزمایشهای تصویربرداری به شرح زیر استفاده می‌شود:

  • عکسبرداری با اشعه ایکس جهت تشخیص آسیب وارده به استخوانهای تشکیل دهنده مفصل شانه
  • تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام آر آی) جهت مشاهده دقیق بافتهای نرم و تشخیص آسیبهای وارده به رباطها و تاندون‌های اطراف مفصل شانه
  • سی تی اسکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *