آرتروسکوپی زانو در شیراز

آرتروسکوپی زانو در شیراز

آرتروسکوپی زانو

امروزه افراد زیادی با مشکل درد زانو به متخصص ارتوپدی مراجعه می کنند. برخی از این افراد با انجام درمان های ساده می توانند سالیان زیادی با زانوی خود کنار آمده و زندگی نمایند. اما در این دوره به دلیل طرز زندگی نادرست ، افرادی هستند که نیاز به انجام جراحی های زانو پیدا می کنند،  تا به راحتی و بدون درد بتوانند به زندگی خود ادامه دهند. از جمله روش هایی که امروزه مورد استقبال متخصصین ارتوپد و بیماران قرار گرفته است ، آرتروسکوپی زانو می باشد.

سایر مطالب مفید:  متخصص ارتوپد شیراز

آناتومی زانو

در همه افراد زانو از پر تحرک ترین اعضا به شمار می رود و همچنین وزن فرد را زانوها متحمل می شوند. زانو از بزرگترین مفاصل بدن و همچنین از پیچیده ترین مفاصل بدن به شمار می رود.

زانو از استخوان های متعددی ساخته شده است. مانند:استخوان ران ، قسمت فوقانی زانو و…

از دیگر قسمت های مهم زانو که در ساختمان مفصل زانو هستند عبارتند از :

غضروف مفصلی

این غضروف در انتهای استخوان ران و پشت غضروف مفصلی را می پوشاند. این ماده در تسهیل حرکات استخوان های موجود درمفصل زانو نقش مهمی را ایفا می کند. بنابراین فرد بدون هیچ مشکلی می تواند زانو های خود را حرکت دهد.

سایر مطالب مفیبد: تعویض مفصل زانو در شیراز

 سینوویوم

یا همان لایه  سینوویال  قسمتی از مفصل زانو است که از یک لایه لغزنده تشکیل شد است. این ماده لغزنده با پوشاندن غضروف سب می شود تا غضروف به راحتی آزاد شده و بدون کمترین اصطکاکی حرکت نماید.

منیسک

منیسک از دو غضروف گوی مانند تشکیل شده است که ، باعث می شود تا استخوان ران و لگن به راحتی فعالیت کنند. منیسک سبب می شود تا مفاصل در جای خود ثابت باشند. پارگی منیسک عوارض نامطلوبی را برای مفصل زانو پدید می آورد.

استخوان ها با کمک رباط ها به هم متصل می شوند. چهار رباط اصلی در ساختمان زانو  وجود دارد که  استخوان ها را منسجم در کنار یکدیگر نگه می دارند و ثبات آن ها را موجب می شود.

آرتروسکوپی  زانو تکنیکی جدید برای درمان مشکلات موجود در مفصل زانو است. در این روش با کمک جراحی بیماران درمان می شوند. برای انجام آرتروسکوپی زانو، جراح با ایجاد برش بسیار کوچک و با کمک یک دوربین میکروسکوپی به نام آرتروسکوپ داخل زانو را مشاهده کرده و بافت و مفاصل زانو را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین در صورتی که مشکلات مربوط به مفصل زانو ناچیز باشد و نیاز به جراحی های تهاجمی نباشد با کمک آرتروسکوپ، ارتوپد اقدام به جراحی و درمان می نماید.

با کمک آرتروسکوپی می توان تمامی مشکلات مرتبط به زانو را بررسی نمود. این مشکلات شامل پارگی منیسک زانو و رباط های مفصلی نیز می شود. در این میان می توان با آرتروسکوپی رباط های مفصلی را که دچار مشکل شده اند را به راحتی درمان نمود. بهره بردن از این روش در افرادی که دارای بیماری و مشکلات زانو هستند، دارای عوارض بسیار کم و نادری است و همچنین ایمنی این روش بسیار بالاست.

چه افرادی نیاز به انجام آرتروسکوپی زانو هستند؟

 با تشخیص پزشک ،افرادی که در زانوی خود احساس درد می کنند، می توانند این جراحی را انجام دهند. با استفاده از این روش، متخصص ارتوپدی می تواند به راحتی موضع درد و مشکلی را که سبب شده است تا زانو به مشکل برخورد کند را تشخیص داده تا به راحتی به درمان آن اقدام شود.

چه آسیب هایی را می توان با آرتروسکوپی زانو تشخیص داد؟

پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

پارگی رباط صلیبی خلفی PCL

پارگی و شل شدگی غضروف زانو

شکستگی های استخوان زانو

تورم مفاصل و…

اقدامات قبل از آرتروسکوپی زانو

برای انجام هر جراحی نیاز به اقدامات اولیه و مراقبت های خاصی می باشد. مانند:

تمامی دارو ها و مکمل های مصرفی خود را که در حال حاضر از آن ها استفاده می کنید، به متخصص ارتوپدی بگویید. در صورت مصرف دارو های بدون نسخه نیز هم باید با متخصص ارتوپدی درمیان گذاشته شود.

در صورت مصرف آسپرین و یا ایبوپروفن ، در صورت صلاح دید جراح ارتوپدی ، باید مصرف این دارو ها را از چند روز تا چند هفته قبل از جراحی متوقف شود.

بین ۶ تا ۱۲ ساعت قبل از انجام جراحی، فرد نباید هیچ گونه خوراکی و یا نوشیدنی بنوشد.

انجام تمامی آزمایشات قبل از جراحی ضروری است.

نحوه انجام جراحی آرتروسکوپی زانو

برای انجام جراحی آرتروسکوپی زانو ، فرد باید توسط متخصص بیهوشی ، بی هوش و یا بی حس شود.  انتخاب روش بی هوشی و یا بی حسی با توجه به میزان و محل جراحی توسط جراح و متخصص بی هوشی انتخاب می شود. برخی از این روش ها عبارتند از :

بی حسی موضعی : تنها محل زانو را بی حس می کنند.

بی حسی کلی : از کمر به پایین بی حس می شود.

بی هوشی : بی هوشی کامل فرد برای انجام جراحی است.

در مرحله اول، جراح با زدن برش های کوچک ، دسترسی هایی به زانو و محل آسیب ایجاد می شود. بعد از ایجاد این برش ها، از سالین برای تمیز کردن محیط داخل زانو و بررسی بهتر آن استفاده می شود. سپس جراح ارتوپد ، آرتروسکوپ را از طریق برش هایی که ایجاد کرده است، وارد زانو می کند. با کمک دوربین هایی که به آرتروسکوپ متصل است فیلم هایی تهیه و به مانیتوری که در کنار پزشک قرار دارد منتقل می شود. با کمک این دوربین به راحتی به تمامی بخش های زانو قابل دسترسی هستند و  جراحی با کیفیت تر انجام می شود.

بعد از بررسی هایی که جراح به کمک آرتروسکوپ انجام داد، نوبت به وارد کردن تجهیزات به داخل زانو برای انجام جراحی می رسد. برای وارد کردن تجهیزات نیز از آرتروسکوپ استفاده می شود. بعد از اتمام جراحی محل جراحی را جراح ارتوپد ضدعفونی کرده و بخیه می زند.

عوارض بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو

عوارض و خطرات این نوع از جراحی بسیار کم بوده و نادر است. برخی از این عوارض عبارتند از :

سرگیجه و حالت تهوع به دلیل استفاده از دارو های بیهوشی و یا بی حسی

عفونت های جزئی در محل زخم

مراقبت های بعد از آرتروسکوپی زانو

به دلیل آن که جراحی آرتروسکوپی زانو، یک جراحی نیمه تهاجمی است، مدت زمان انجام جراحی حدود یک ساعت می باشد.

بعد از انجام جراحی آرتروسکوپی زانو، فرد باید استراحت نماید، زیرا زانو پانسمان داشته و نباید تحرک داشته باشد.

برای کاهش تورم و کبودی در زانو از یک بسته یخ استفاده می شود. استفاده از یخ سبب می شود تا درد نیز کاهش یابد.

 در روز بعد از جراحی، فرد باید بتواند به کمک شخصی دیگر پای خود را بلند کند و حرکت نماید.

جراح ارتوپد با توجه به شرایط بیمار مراقبت هایی را متذکر می شود که باید انجام شود.

بعد از گذشت حدود یک هفته از جراحی فرد باید به جراح ارتوپدی برای معاینه اولیه مراجعه نماید.

در کنار مراقبت های گفته شده، باید رژیم های غذایی و ورزشی مناسبی را بسته به شرایط بیمار تجویز کرد.

برای بهبود زانو بعد از آرتروسکوپی، باید فرد بتواند به کمک یک درمانگر، حرکات ورزشی و تمرینات لازم را انجام دهد. تا عضلات زانو تقویت شده و فرد بتواند به راحتی راه برود.

به فرد توصیه شود تا برای جلوگیری از لخته شدن خون، اقدام به حرکت کردن نماید تا به ترومبو آمبولی دچار نشود.

بیمار می تواند بعد از گذشتن ۵ الی ۱۴ روز از جراحی به راحتی راه برود.

آمادگی های لازم قبل از جراحی آرتروسکوپی زانو

انجام آزمایش و تست ها

جراح ارتوپد برای اطمینان از سلامت جسمی فرد، یک سری از آزمایشات را قبل از انجام جراحی، تجویز می نماید. این آزمایش صرفا برای اطمینان جراح ارتوپد از انتخاب آرتروسکوپی به منظور درمان عارضه ی موجود ، می باشد.

از جمله آزمایش ها و تست هایی که ممکن است جراح ارتوپد تجویز نماید ، انجام آزمایش خون و تست الکتروکاردیوگرام (EKG) می باشد.

دیگر آزمایشات :

شمارش کامل خون CBC

میزان رسوب اریتروسیت ESR

الکترولیت های سرم

میزان عملکرد کلیه

زمان پروترومبین (PT)

ترومبوپلاستین جزئی فعال زمان aPTT

آزمایش ادرار

کشت ادرار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *